Сьогодні в АТОшника призначена зустріч з перевізником / фото Цензор.НЕМАЄ

Водій маршрутного таксі "Одеса-Болград" не хоче возити на пільгових умовах учасників АТО та ображає їх.

Про це повідомив учасник бойових дій, військовослужбовець Тарас Чернявський, пише Цензор.НЕТ.

За його словами, водій неодноразово відмовлявся брати за пільговим квитком учасників бойових дій, зокрема і його. Останній раз, 19 лютого, під час чергового інциденту водій смикав Чернявського та не хотів його везти.

Відео дня

"Купив квиток, пройшов за квитком, дав йому цей квиток, показав посвідчення, і я пішов у маршрутку. Йому там щось не сподобалося та він почав мене витягувати з маршрутки, порвав мені курточку, прибіг ще якийсь водій допомагати. Я запитав, чому ви мене не пускаєте. Він почав говорити, що вже один пільговий є, а більше він нібито не може везти за законом. Потім каже - ви покажіть, може, закінчився термін придатності вашого посвідчення, може, воно недійсне", - розповідає Чернявський.

Читайте такожУ Черкасах третю добу протестують водії маршруток (відео)

За його словами, далі після розмови з шефом водій сказав йому: "Можете їхати".

Учасника бойових дій образили такі дії водія.

"Не вибачився, ніхто не відшкодував за порвану курточку. Часто коли я їжджу, він обзиває нас "халявщики, де ви ці посвідчення купуєте". Неприємно, тому що це посвідчення я не десь у кіоску купив. Не хочу, щоб до мене так ставилися й такі люди працювали. Якщо не хоче працювати нормально, нехай його або звільняють, або він вибачається", - зазначив військовослужбовець.

"Перед мною поїхав хлопець, який теж їхав за посвідченням, за формою, але його не пустили, хоча у нього квиток був. Але хлопець був м'який і йому потрібно було терміново їхати й він говорив: "Ну шо, як мені їхати?" Водій: "Давай мені 150 гривень і можеш їхати". Хоча квиток 200 гривень коштує. Хлопець дав йому квиток і ще 150 гривень зверху", - розповідає військовослужбовець.

Він каже, що планує розібратися з компанією "Болградтранс", на якому працює цей водій і хоче отримати вибачення. Сьогодні у нього призначена зустріч з перевізником. Якщо це не допоможе, і водій далі буде ображати учасників АТО, Чернявський планує звернутися до поліції.

Раніше очевидці виклали в соцмережу відео, на якому водій маршрутки №398 (автостанція "Південна" - Вишгород, держномер АІ 0422 АА) з істеричними криками виганяє третього пільговика з автобуса.