УНІАН

Правоохоронці учора провели 120 обшуків у рамках розслідування справи про неналежну організацію харчування дітей в навчальних закладах Миколаєва.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Згідно із повідомленням, в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 КК України за фактом привласнення та розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Миколаївської міськради, у середу, 20 лютого, слідчими Слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури було проведено 120 обшуків у миколаївських навчальних закладах та на 15 комунальних виробничих підприємствах і фірмах постачальників продукції на території Миколаєва, Хмельницького та Одеси, а також за місцями проживання осіб, причетних до вказаної діяльності.

Читайте такожУкраїнці назвали найбільш гостру для країни проблему – соцопитування

«В ході досудового розслідування досліджувалась діяльність управління освіти Миколаївської міської ради, комунально-виробничого підприємства з харчування навчальних закладів Миколаївської міської ради та трьох юридичних осіб», - йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, в грудні 2017 року комунально-виробниче підприємство Миколаївської міськради з харчування навчальних закладів отримало перемогу на постачання продуктів харчування до навчальних закладів Миколаєва. Вказаний заклад у серпні 2018 року уклав договір з підприємством з обмеженою відповідальністю з м. Одеса. Ця організація постачала молочну продукцію, а саме: вершкове масло, сир твердий та кисломолочний.

«Встановлено, що частка молочних жирів у вершковому маслі замість необхідних 72,5-73% складала менше 1%. Тобто згідно з тими висновками, які наявні в матеріалах провадження, вказаний продукт не є вершковим маслом взагалі, і не міг використовуватися для харчування дітей», – розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУ НП, майор поліцій Сергій Коновальчук.

В подальшому під час розслідування було встановлено, що в грудні 2018 року управлінням освіти в Миколаївській області знову проведено конкурс, і перемогу здобуло знову це саме підприємство, яке в грудні того ж року уклало договір з іншим підприємством з Одеси. Відомо, що як постачальник першого підприємства, так і другого, знаходяться за однією і тією ж юридичною адресою і фактично з одними і тими ж керівниками.

«За результатами вказаних обшуків, а також інших слідчих дій буде прийнято рішення відносно всіх посадовців, причетних до вчинення злочину та винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – зазначив Коновальчук.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Миколаєві слідчі провели масштабні обшуки на підприємствах і в навчальних закладах з приводу неналежної організації харчування дітей.

За даними слідства, посадові особи кількох підприємств, діючи за попередньою змовою з посадовими особами комунального виробничого підприємства з метою заволодіння коштами з місцевого бюджету на загальну суму понад 7 млн грн постачають на адресу навчальних закладів Миколаєва продукцію невідповідної якості, вартість якої значно нижча выд заявленої в актах виконаних робіт за умовами договорів, укладених з Управлінням освіти Миколаївської міської ради.