Полоненим морякам не надають належної меддопомоги / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

У полоненого українського моряка Василя Сороки не загоюється рука, яку було поранено під час нападу російських прикордонників у Керченській протоці. У хлопця великий набряк, синюшність, пошкоджені сухожилля та перебиті три нерви.

Читайте такожУ Москві суд зняв з розгляду апеляцію на продовження арешту чотирьом українським морякам

Про це розповів батько моряка Віктор Сорока, передає «Обозреватель». Він зазначив, що сьогодні його сина збираються відвезти у московську поліклініку №4.

Відео дня

"Вчора я говорив з адвокатом. На сьогодні було заплановано медичне обстеження Василя. У нього в руці два уламки. Він не може рухати нею через сильний біль. Жодних знімків, томографію йому не робили і, думаю, що не зроблять", – сказав чоловік.

Також він додав, що двом морякам – Андрію Артеменку та Андрію Ейдеру провели медичне обстеження "для галочки". Про це Віктору Сороці стало відомо зі слів адвоката.

"Цей огляд нічого не дав. Їм обом відмовили у госпіталізації. Думаю, так буде і з моїм Василем", – сказав він.

Те, що російські медики не допомагають пораненим українським морякам – це один із видів тортур. Це робиться для того, аби українці здались і обмовили себе, впевнений Сорока.

"Шкода дуже, хлопців заженуть у каліцтво. Я розумію, для чого це росіянам, але не можу зрозуміти, нащо це нашим, – щоб за цей час навіть не добитися спеціалізованої меддопомоги хлопцям. У нас, у батьків є багато питань до всіх гілок влади. Ми хочемо, щоб наших дітей повернули живими і здоровими, а не каліками і героями. Ми б хотіли, щоб робилось більше", – сказав він.