Російські силовики захопили українських моряків 25 листопада 2018 року. \ фото prm.ua

У пораненого українського військового Василя Сороки, захопленого ФСБ біля берегів Криму, не спадає набряк руки нижче рани, функції кількох пальців не відновлюються.

Читайте такожДенісова хоче "нарешті особисто поспілкуватися" з Москальковою про українських моряків

Про це написав у соцмережі його захисник, російський адвокат Сергій Бадамшин. «Регулярні болі. Все лікування в СІЗО зводиться до уколів вітаміну Б. У найближчі дні його повинні обстежити в цивільному медичному закладі Москви», – зазначив адвокат.

Відео дня

Він додав, що настрій у Сороки попри все «бойовий».

«Всі військовополонені налаштовані на позитив, підтримують один одного. Всі моряки вимагають ставитися до себе, як до військових, у відповідності з Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими», – наголосив Бадамшин.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Під час виходу з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці. Троє з них дістали поранення. Українців обвинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

25 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Сороці можуть ампутувати частину руки. Про це вона дізналася від батька полоненого Віктора Сороки.