УНІАН

Міністерство освіти зверталося з апеляційною скаргою до суду по справі КУК тому, що вважає рішення Окружного адміністративного суду, яким було скасовано відкликання ліцензії навчального закладу, "необґрунтованим та безпідставним, прийнятим з порушенням норм матеріального і процесуального права", пише "ZN.ua".

Так, згідно із заявою МОН, крім того, що не були заслухані свідки, на чому наполягає Міністерство, не були враховані всі обставини справи і не приведені всі докази.

Помічник міністра освіти і представник МОН у суді Олександр Сич заявив, що "і судді першої інстанції, і судді Апеляційного суду своїм рішенням фактично узаконили паразитуючу діяльність приватного навчального закладу, який існує за рахунок державного вузу".

Відео дня

Сич розповів, що суду була надана 12-сторінкова апеляційна скарга з доказами і аргументами у справі, що, однак, не вплинуло на рішення суду. Крім того, засідання почалося з 4-годинним запізненням.

"Ми не зупинимося. Будемо доводити свою правоту у Вищому адміністративному суді України. Це справа захисту державних інтересів", - підкреслив він.

Варто зазначити, що, згідно з прийнятими змінами до законодавства в області спрощення ведення бізнесу, зокрема - закону про мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу та закону про легалізацію фонду оплати праці, перевірки малих підприємств заборонені на два роки, а для всіх суб'єктів підприємницької діяльності - до середини поточного року. Отже, якщо міністерство програє справу, наступних перевірок правомірності діяльності КУК може уникнути.

Читайте такожГенпрокуратура розпочала розслідування по вузу Поплавського

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, 18 грудня Окружний адмінсуд Києва припинив рішення Міносвіти щодо анулювання ліцензії приватного вишу "Київський університет культури". Однак міністр освіти і науки України Сергій Квіт заперечив інформацію про повернення ліцензії приватному вишу Поплавського і сказав, що йдеться лише про призупинення рішення і справу не закрито.