Концерти Жванецького заплановані в Києві та Одесі / фото УНІАН

Активісти мають намір зірвати в Україні концерти сатирика Михайла Жванецького, нагородженого президентом РФ Володимиром Путіним орденом «За заслуги перед Отечеством».

Про це у Facebook заявив колишній керівник одеського осередку «Правого сектора», голова громадської організації «Небайдужі» Сергій Стерненко.

«Ця кремлівська провокація із використанням не надто розумного артиста має отримати нашу належну реакцію. І або організатори відмовляться від запланованих заходів та самостійно їх скасують, або вони зустрінуть протестну реакцію обурених українців», - написав Стерненко.

Відео дня

Читайте такожУ Джамали прокоментували її виступи у РФ в 2014 році

Він також додав, що як альтернатива можлива публічна відмова Жванецького від нагороди з поясненнями, що «агресія Росії в Україні неприйнятна».

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про нагородження знаменитого сатирика Михайла Жванецького орденом «За заслуги перед Отечеством» III ступеня у зв'язку з його 85-річчям.

У зв'язку з цією датою заплановано низку ювілейних концертів Жванецького в Україні. Зокрема, в березні сатирик має виступити в Києві та Одесі.

Довідка УНІАН. Знаменитий письменник-сатирик Михайло Жванецький народився в Одесі 6 березня 1934 року. Є народним артистом України (1999 р.) і Росії (2012 р.), почесним громадянином Одеси, президентом Всесвітнього клубу одеситів (базується в Одесі). Його ім'ям названо в Одесі бульвар, а ім'я вибито в центрі міста на Алеї зірок.