Ілюстративне фото / ThingLink

Після фатальної пожежі в російському місті Кемерово уряд України доручив перевірити кожен торговий центр на пожежну безпеку і покарати кожного власника, який не дотримується норми.

Чи справді в українських розважальних комплексах можна не боятися за своє життя, з'ясовували журналісти програми "Гроші".

Читайте такожОдеську «Вікторію» знову відкривають. Винні у загибелі дітей так і не покарані

"131 торгово-розважальний центр не відповідає нормам пожежної безпеки в будівництві", - говорить незалежний експерт у галузі містобудування Віктор Глеба.

Журналісти вирішили перевірити ТРЦ Києва на відповідність пожежним нормам. І в першому ж ТЦ знайшли порушення: незважаючи на наявність місць для куріння, вогнегасники в популярному київському ТЦ були відсутні або були замкнені на ключ. Пробратися до аварійних виходів у більшості ТЦ складно через торгових рядів.

"ТЦ готові економити гроші на безпеці потенційних відвідувачів. А чиновники беруть за це гроші і ризик для життя людей для них взагалі не проблема", - говорить президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта.

Докладніше дивіться у сюжеті програми "Гроші".