"УПЦ МП" хоче судитися за свою назву з Мінкультом / фото УНИАН

Київська митрополія "Української православної церкви Московського патріархату" подала до суду позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії.

Читайте такожМінкульт змінить назву колишньої УПЦ МП в разі її відмови зробити це самостійно

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Відео дня

"Позивач просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті та в газеті "Урядовий кур’єр" Переліку релігійних організацій, які підпадають під норми ч.7 та ч.8 ст.12 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" та яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) та подати їх на реєстрацію у встановленому порядку", - йдеться у повідомленні.

Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Нагадаємо, що ч. 8 ст.12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» передбачає, якщо релігійна організація визнана згідно з ч.7 ст. 12 цього ж закону частиною іншої організації, керівний центр якої знаходиться у країні-агресорі, то приналежність до цієї країни має бути вказана у її назві, закріпленій у статуті. Ці дві статті з'явилися у законі після їх ухвалення Верховною Радою у грудні минулого року.