Бойовика затримали на контрольному пункті "Чонгар" / фото dpsu.gov.ua

На адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом прикордонниками затримано бойовика бандформування "Руська православна армія", який має позивний «Домовой».

Про це помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив у Facebook.

Читайте також"Майдан 3.0" та "спецназ США": прикордонників засипали провокативними СМС перед виборами

Відео дня

За його даними, громадянин України, уродженець Кіровоградщини, який проживав у Криму, учора прибув до контрольного пункту «Чонгар» з тимчасово окупованої території Криму.

В ході проведення щодо даної особи фільтраційних заходів правоохоронці встановили, що цей громадянин у 2014 році брав участь у діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької області.

«За його словами, до 2014 року він з сім'єю проживав на території РФ, звідки повертався в Україну через вже закритий на той час пункт пропуску «Успенка». Під час одного з таких перетинів державного кордону він був завербований представниками спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України в «армії» так званої «ДНР». Після розподілення потрапив до батальйону «Руської православної армії», де йому дали позивний «Домовой»», - написав Слободян.

За його словами, пізніше під час одного зі звільнень чоловік поїхав до сім’ї у Росію та вирішив вже не повертатись на окуповану територію Донеччини.

«Протягом свого перебування на непідконтрольній території України неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували різного роду диверсії проти підрозділів ЗСУ», - додав Слободян.

Затриману особу передано співробітникам поліції.