Світовий шедевр - картина "Порт Ла-Рошель" була викрадена 24 травня 2018 року з музею міста Нансі

Міністерство внутрішніх справ України передало представникам Посольства Франції в Україні викрадену за участі громадян України картину французького художника-неоімпресіоніста Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", написану у 1915 році.

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу в МВС голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що 24 травня 2018 року з музею міста Нансі (Франція) був викрадений шедевр світової - картина "Порт Ла-Рошель".

"Уся поліція Франції, взагалі, можливо сказати, поліція Євросоюзу, займалися розслідуванням цього правопорушення. До цього розслідування підключилися поліцейські і з України", - сказав Князєв.

Відео дня

За його словами, зловмисники, які на думку слідства Нацполіції, вчинили цей злочин, постали перед судом і заарештовані. "На щастя, нам вдалося вилучити саму картину", - додав Князєв.

Читайте такожУ пітерському музеї виклали величезний портрет Зеленського з цукерок Roshen (фото)

Варто зазначити, що даний твір мистецтва оцінюється в 1,5 мільйона доларів.

"У ході розслідування нами встановлено, що дана злочинна група складається здебільшого з громадян України", - зауважив він.

Також Князєв повідомив, що 26 листопада 2018 році у Відні (Австрія) була викрадена картина Ренуара. "І ми зараз активно працюємо з нашими австрійськими колегами, тому що у нас є великі підстави вважати, що саме ця злочинна група вчинила і цей злочин", - наголосив він.

За словами голови Національної поліції, в ході розшукових заходів було вилучено ще 6 картин у цих правопорушників.

Своєю чергою, начальник департаменту карного розшуку Національної поліції Сергій Тіхонов повідомив про отримання інформації, що "група громадян України намагається знайти покупця для продажу декількох картин". Інформація була перевірена і підтверджена. Правоохоронці отримали інформацію, що один із них причетний до вбивства ювеліра на території України.

"Нами проведено ряд обшуків, під час яких у злочинців вилучено вогнепальну зброю, гранати, а також витвори мистецтва, серед яких картина Поля Сіньяка", - наголосив Тіхонов.

Українські правохоронці продовжують співпрацювати з європейськими колегами щодо встановлення причетності громадян України до викрадення інших творів мистецтва на території країн Євросоюзу.

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала українській поліції за виявлення і повернення картини.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував Франції за співпрацю з Україною та подякував українським поліцейським.