У КМІС пояснили скандальне опитування на заході України / фото facebook.com/svitlana.hitrova

У Київському міжнародному інституті соціології прокоментували опитування на Галичині про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави», яке проводилося у західних областях України.

Як повідомили у прес-службі КМІС, опитування було проведено не для того, щоб поширювати, а навпаки, для виявлення проявів сепаратизму серед жителів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Читайте такожНа Луганщині судитимуть співорганізаторку незаконного "референдуму" 2014 року

Відео дня

"Варто зауважити, що українські соціологи регулярно проводять заміри рівня підтримки сепаратизму чи автономії окремих регіонів України", - підкреслюють соціологи.

Як повідомляв УНІАН, про факт такого опитування 23 квітня повідомили користувачі соцмереж. Зокрема, львівська журналістка Світлана Хитрова на своїй сторінці у Facebook виклала світлини бланків опитування під назвою: «Думки і погляди жителів Галичини», де у переліку питань є наступне: «Чи повинна Галичина приєднатися до Польщі?». 

За даним фактом СБУ почала розслідування. За попередніми висновками правоохоронців у даному опитуванні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 110 КК України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.