Серед жителів Львівщини провели опитування про перспективи регіону після виборів президента facebook.com/svitlana.hitrova

Служба безпеки України у Львівській області проводить перевірку за фактом поширення в мережі Інтернет опитування провокаційного характеру, у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».

Про це повідомили УНІАН у прес-службі управління СБУ у Львівській області.

Читайте такожУ Львові директор мистецького центру відмовився продовжувати навчання учня, батько якого підтримав Зеленського

Відео дня

Як зазначається, відповідно до попередніх експертних висновків, у проведенні так званого опитування вбачаються окремі ознаки складу злочину, передбаченого ст. 110 КК України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

«Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства», - інформують у відомстві.

Жителів регіону закликали не піддаватися на провокації.

Читайте такожСинютка залишає посаду керівника Львівської ОДА

«З урахуванням набутого спецслужбою досвіду виявлення і блокування фактів діяльності російських спецслужб проти України, у тому числі спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, закликаємо жителів регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», який є очевидним елементом ворожої пропаганди», - наголошується у повідомленні.

Як передає кореспондент УНІАН, про факт такого опитування 23 квітня повідомили користувачі соцмереж. Зокрема, львівська журналістка Світлана Хитрова на своїй сторінці у Facebook виклала світлини бланків опитування під назвою: «Думки і погляди жителів Галичини», де у переліку питань є наступне: «Чи повинна Галичина приєднатися до Польщі?».

Як відомо, Львівська область – єдина в Україні, де у ході виборів президента переміг чинний глава держави Петро Порошенко. За нього проголосували майже 63% виборців області.