Керівник столичної поліції звернув увагу на неприпустимість використання забороненої символіки / фото facebook/UA.KyivPolice

У Києві близько двох тисяч поліцейських забезпечуватимуть правопорядок під час акцій 8 і 9 травня.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко, повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

Читайте такожМер Запоріжжя госпіталізований

Відео дня

Він поінформував, що на 8 травня, День пам’яті та примирення, та 9 травня, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, «вже заявлено проведення у столиці кількох акцій, у тому числі офіційні державні заходи і марш «Безсмертний полк». «Наразі анонсовано, що у марші візьмуть участь понад п’ять тисяч осіб. З розрахунку заявленої кількості учасників буде визначатися і чисельність правоохоронців, залучених до охорони публічної безпеки. Минулоріч правопорядок під час проведення вказаної акції забезпечували близько двох тисяч поліцейських, тож цього року також орієнтуємося на таку ж кількість залученого особового складу», - повідомив Крищенко.

Керівник столичної поліції звернув увагу на недопустимість використання забороненої символіки під час відзначення травневих свят. «Зважаючи на заяви деяких політиків, я хочу заспокоїти одних та попередити інших громадян: поліція на всі випадки порушення закону реагуватиме одразу і відповідно до чинного законодавства. Тому закликаю утриматися від використання забороненої комуністичної та нацистської символіки. Минулого року деякі громадяни свідомо провокували суспільство та правоохоронців, створюючи конфліктні ситуації. Сподіваюся, цьогоріч таких випадків не буде», - зазначив він.

У поліції нагадали, що, згідно із ч. 1 ст. 4 закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», заборонено використання, поширення та публічне використання комуністичної та нацистської символіки, у тому числі і георгіївської (гвардійської) стрічки. За порушення вказаного закону передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

Крищенко заявив, що поліція все зробить для того, що «акції вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни українців пройшли спокійно та без ексцесів». За його словами, також до охорони публічної безпеки залучатимуться і представники громадського формування «Муніципальна варта».