Учасників злочинного угруповання затримано / фото: прес-служба поліції Київської області

На Київщині поліція припинила діяльність угруповання, члени якого завозили наркотики з тимчасово окупованого Донецька і збували їх у столиці та області.

Читайте такожВ Одеській області викрито масштабний канал розповсюдження наркотиків серед військових

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено 500 грам метадону, 400 пігулок "Димедрол", 140 пігулок сильнодіючих лікарських засобів "Сонат". Загальна вартість вилучених наркотичних речовин за цінами "чорного ринку" становить близько 1 млн грн.

Відео дня

Загалом для документування злочинної групи проведено ряд поліцейських заходів, серед них - 15 контрольних закупок.

Організатором наркоканалу виявилась 25-річна жителька Києво-Святошинського району. Молода дівчина контролювала постачання та збут наркотичного засобу, надходження коштів.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання жінки поліцейські виявили та вилучили метадон, гроші, отримані злочинним шляхом, банківські картки та телефони, за допомогою яких здійснювався зв'язок із покупцями наркотиків та членами угруповання.

 фото: прес-служба поліції Київської області

За місцем проживання 41-річного киянина, який був оптовим збувачем, поліцейські вилучили 30 розфасованих та підготовлених до продажу поліетиленових пакетиків з метадоном, 14 мобільних телефонів, а також 22 тис. грн, отриманих від продажу наркотиків. Крім того, виявлено та вилучено пістолет та гранату.

Двоє жителів Києва, 35-річний чоловік та 41-річна жінка, займалися збутом наркотиків методом закладок. У них також за місце проживання виявлено та вилучено фасовий метадон, лікарські пігулки "Сонат" та таблетки "Димедрол", мобільні телефони тощо.

Також вирішується питання про оголошення у розшук та затримання двох постачальників: жінки та чоловіка, жителів Донецька.

Всіх учасників злочинного угруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.