Гандзюк загинула 4 листопада 2018 року / фото 1.zt.ua

Херсонський окружний адміністративний суд визнав протиправними дії міського голови Володимира Миколаєнка, який поставив на голосування на сесії міськради, що проходила 22 лютого, питання про перейменування вулиці Лютеранської в Херсоні на вулицю імені Катерини Гандзюк.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, суд прийняв таке рішення сьогодні, 10 травня, розглядаючи справу № 540/427/19 за позовом фізичних осіб до Херсонської міської ради та Херсонського міського голови про визнання протиправними та скасування деяких пунктів рішення міськради №1840 від 22 лютого «Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу і його найменування і перейменування вулиці Лютеранській на вулицю Катерини Гандзюк».

Слухання у справі проходило за участю журналістів, громадськості та представників ОБСЄ.

Відео дня

Рішенням суду позов задоволено частково. Визнано протиправними та скасовано відповідні пункти і розділи рішення Херсонської міської ради, що стосуються перейменування вулиці Лютеранської.

Читайте такожВбивство Гандзюк: підозрюваного Павловського випустили з СІЗО на прохання прокуратури

Також визнано протиправними дії міського голови Миколаєнка при проведенні голосування, внаслідок якого прийнято відповідне рішення.

Сторони мають право оскаржити зазначене рішення в 30-денний термін.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого з ініціативи депутата Херсонської міськради Євгена Матковського до порядку денного сесії було внесено питання про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Гандзюк - громадського діяча, яка загинула 4 листопада 2018 роки від наслідків тяжких тілесних ушкоджень, отриманих 31 липня, коли її облили сірчаною кислотою.

Міськрада проголосувала за перейменування вулиці, але незабаром після цього частина депутатів заявили, що їх ввели в оману, і, голосуючи, вони думали, що віддають свої голоси тільки за перейменування одного з міських скверів на честь Дениса Лошкарьова - лідера Херсонської «Народної самооборони», який загинув під час бойових дій на Донбасі.

Депутати, а також мешканці вулиці Лютеранської, незадоволені її перейменуванням без громадського обговорення, звернулися до суду.