Епіфаній розповів про можливе об'єднання з УГКЦ / фото УНІАН

Для вивчення питання щодо можливого об'єднання українських православних церков східного та західного обрядів між ними спочатку має бути проведено відповідний діалог.

Читайте такожЦерковні пристрасті: Епіфаній заявив, що повернення до КП - втрата томосу

Про це предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив у неділю, 12 травня 2019 року, в ефірі авторської програми Миколи Княжицького на телеканалі Еспресо.TV.

Відео дня

"Загалом багато хто прагне і говорить про те, що ці церкви повинні в майбутньому об’єднатися. Але для того, щоб об’єднатися, треба прийти до діалогу. Зараз ми тісно співпрацюємо. Ми спільно втілюємо певні проекти, беремо участь у спільних заходах", - зазначив він.

За словами предстоятеля, питання об’єднання двох конфесій порушувалося ним під час його зустрічі з очільником УГКЦ.

"На зустрічі з блаженнійшим Святославом ми говорили про подальше поглиблення нашої співпраці. У  цій співпраці ми прийдемо до діалогу, а вже діалог визначить, чи зможемо ми об’єднатися. Теоретично це в майбутньому можливо. Але це залежить від того, як ми будемо співпрацювати, підтримувати ці дружні стосунки, прагнути цієї єдності. У майбутньому всі православні повинні об’єднатися в єдиній Церкві", - наголосив Епіфаній.