Lisa Mardell / flickr.com

В кінці квітня низкою українських медіа пройшла інформація про те, що на двох кінних заводах від нестачі кормів гинуть коні. Мова йшла, зокрема, про Дніпропетровський кінний завод.

Проте, за інформацією "Голос-інфо", це не відповідає дійсності.

«6 травня, там (на Дніпропетровському кінному заводі – прим. редакції) було здійснено перевірку Держветслужбою спільно з Держспоживслужбою. Порушень чи проблем не встановлено. Висновок офіційний матимемо на руках найближчим часом», - повідомив в.о. директора ДП «Конярство України» Олександр Войний.

Відео дня

Також він зазначив, що хоча підприємство (ДП “Конярство”) і є державним, фінансування з державного бюджету не відбувається. Також багато перешкод нормальній діяльності підприємства, за його словами, з боку бюрократії – земельні відділи на місцях, міські та селищні ради, працівники Держгеокадастру та інші чиновники.

«Насправді показали коней, які були не дуже доглянуті після зими. Також вони були дуже старі і виснажені лошатами. Нічого надзвичайного, так буває. Коні, як і люди, можуть старішати і навіть помирати, від віку. Але це не означає, що за ними погано доглядають» – додав Олександр Войний.

Метою цієї інформаційної атаки, на його думку, є “отримати у своє користування земельний ресурс, який належить державі та використовується державним підприємством «Конярство України»