Суд у Москві визнав законним продовження арешту чотирьом українським морякам / фото Роман Цимбалюк

Московський міський суд визнав законним продовження арешту чотирьом українським військовополоненим морякам.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ із залу суду, таким чином суддя відхилив апеляцію захисту і залишив в силі рішення Лефортовського районного суду Москви про продовження арешту морякам до 24 липня.

Зокрема, рішення ухвалене щодо «першої» четвірки українських військових, до якої входять: Владислав Костишин, Володимир Варімез, Сергій Чуліба і Віктор Беспальченко.

Відео дня

Українські військові очікувані рішення суду сприйняли мужньо і навіть кілька разів сказали слова: «Слава Україні».

Читайте такожВ СІЗО «Лефортово» обмежили доступ до українських моряків – Полозов

Моряків тримали в скляній клітці й поспілкуватися з ними не було можливості. Засідання відбулося в закритому режимі.

Підтримати українських моряків прибули дипломати країн Євросоюзу, українські консули і небайдужі москвичі.

Після обіду призначене судове засідання по «другій четвірці»: Роман Мокряк, Сергій Цибізов, Андрій Оприско і Євген Семидоцький.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід із Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них були поранені. Українців обвинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша». 26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

17 квітня Лефортовський райсуд Москви продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам ще на три місяці, до кінця липня.