Російські силовики затримали Бекірова в грудні 2018 року / фото Радіо Свобода

Утримуваному в СІЗО Сімферополя українському політв'язню Едему Бекірову російський слідчий пропонує визнати провину.

Про це виданню "Крим.Реалії" повідомив 27 травня адвокат кримськотатарського активіста Іслям Веліляєв.

Читайте такожПравозахисниця розповіла, чим займається Сенцов у колонії

Відео дня

"Утримуваному в СІЗО Сімферополя українському політв'язню Едему Бекірову російський слідчий пропонує визнати провину. Про це "Крим.Реалії" повідомив 27 травня адвокат кримськотатарського активіста Іслям Веліляєв.

"Під час ознайомлення захисту з експертизами слідчий вчергове запропонував Бекірову визнати провину. Визнаєш вину – відразу домашній арешт. Едем-ага повторив, що він не робив того, що йому закидають, і взагалі ніколи в житті такої кількості боєприпасів не бачив. Я як адвокат запитав слідчого, що буде далі після визнання провини? Простого визнання ж мало. Далі вони зажадають назвати прізвища наших лідерів як замовників", - сказав адвокат.

За його словами, слідчий "навмисно відтягує" решту слідчих заходів, щоб були підстави для продовження арешту Бекірову.

"Термін у СІЗО добігає кінця – ніякі заходи слідчий не проводить, процес затягується. Сподіваюся, цього разу суд нас почує і переведе Едема-ага під домашній арешт. Захист зі свого боку робить для цього всі необхідні дії", - заявив Веліляєв.

Російські силовики затримали Бекірова у грудні 2018 року, йому інкримінують поширення і транспортування 12 кг тротилу і 190 бойових патронів. Його адвокат Олексій Ладін зазначав, що Бекіров через стан здоров'я фізично не міг підняти сумку з такою вагою. В активіста цукровий діабет, ампутована нога, нещодавно він переніс операцію на серці.