Європа отримує мільйони доларів податків від секс-бізнесу / скріншот

Україна не готова до легалізації проституції через стереотипні уявлення громадян про жінок легкої поведінки та зацікавленість певних осіб тримати секс-бізнес «в тіні» через його прибутковість.

Такого висновку дійшли експерти у новому сюжеті програми «Гроші».

За офіційною статистикою 2018 року дівчат легкої поведінки в Україні нараховується близько 80 тисяч, за неофіційною - значно більше. Майже кожна працівниця страждає від агресії клієнтів. В Україні офіційно проституція незаконна, і цим часто користуються правоохоронці.

Читайте також"Відпочинок" з родзинкою: журналісти дізналися, як працює секс-туризм в Україні (відео)

«Поліція використовує уразливе становище цих жінок, щоб певним чином ними маніпулювати. Це може бути вимагання грошей за «захист», це може бути вимога надання безкоштовних секс-послуг», - розповіла соціальний експерт Оксана.

Тим часом Європа отримує мільйони доларів податків від секс-бізнесу. Там працівниці захищені законом. Вони зобов’язані проходити медогляд кожні півроку, і клієнт може бути впевнений, що не отримує у подарунок букет хвороб. Натомість держава гарантує їй захист від будь-якої форми насилля та примусової праці.

Переваги легалізації, на думку експертів, безсумнівні, але, Україна не готова до легалізації.

«Для суспільства є таке стереотипне уявлення, що людина, яка займається секс-роботою, вона якась погана», - розповіла соціальний експерт.

Проти цього влаштовуються мітинги та пишуться петиції.

«Найголовніша причина - виводити з тіні такий прибутковий бізнес невигідно. Він приносить мільйони своїм власникам. І всі ці шалені гроші заробляються ціною знущань над жінками», - йдеться у сюжеті.

Як повідомляв УНІАН, від легалізації проституції бюджет України може отримати більше, ніж від "Укрзалізниці".