Карпюк з оптимізмом дивиться на те, що відбувається в Україні / УНІАН

Російський адвокат Олексій Барановський відвідав у Володимирській колонії Т-2 "Володимирський централ" українського політв'язня Миколу Карпюка.

Про це 10 червня повідомило "Громадське". За словами захисника, Карпюк жваво обговорює українські та російські політичні події, а також йому надходять листи підтримки із 16 країн.

Читайте такожРосійські медики не підтвердили діагноз раку в ув’язненого українця Клиха

Відео дня

"Карпюк з оптимізмом дивиться на те, що відбувається в Україні. Він каже, що навіть за тими уривковими відомостями, які він може отримати з російської преси, він розуміє, що в українській політиці відбувається зміна поколінь, зміна політичних еліт, і це оновлення передбачає можливості якісних змін в українському суспільстві та державі", - розповів адвокат.

Карпюк дуже сумує через розлуку із сім'єю та через неможливість брати участь у навчанні сина Тараса, додав Барановський.

"У будь-якому випадку, я не буду сидіти 22 роки, мене або звільнять якимось способом, обміном або ще якось, або мене забере до себе Всевишній", - передав слова українця адвокат.

У травні 2016 року суд у Грозному (Чечня) засудив українців Карпюка та Станіслава Клиха, які нібито брали участь у Першій чеченській війні в 1995 році на боці чеченських повстанців, до 22,5 і 20 років позбавлення волі відповідно. Обидва українці всі обвинувачення категорично заперечують. За їхніми словами, вони ніколи не були в Чечні і не брали участі в бойових діях.

У грудні 2017 року Росія відмовила в переданні Україні Клиха та Карпюка.