У Зеленського хочуть переглянути "судову реформу" / фото УНІАН

В Адміністрації президента незадоволені судовою реформою, яку провели попередники, адже останнім часом уже реформовані суди ухвалюють рішення, які суперечать законодавству. Тож в АП вирішили зробити ревізію реформи й, можливо, перезапустити її.

Про це йдеться в заяві заступника глави АП Руслана Рябошапки.

"Ми занепокоєні ситуацією, що складається останнім часом у зв’язку з проголошенням різними судовими інстанціями (зокрема "реформованими") судових рішень, що, на думку юристів, не ґрунтуються на вимогах Конституції України та закону. Ухвалення таких рішень продовжує руйнувати довіру до судової системи, яка й так не є високою. Вважаємо, що наявність низки подібних судових рішень є очевидним свідченням провалу судової реформи, яка відбувалася під контролем Адміністрації колишнього президента України", - говориться в заяві.

Відео дня

Читайте також"Боротьба з корупцією та протидія російській агресії": Зеленський назвав ключові напрями своєї роботи

Рябошапка повідомив, що президент Володимир Зеленський ухвалив рішення створити експертну групу для оцінки результатів проведеної судової реформи та підготовки законодавчих і практичних кроків для невідкладного вирішення проблем функціонування судової гілки влади.

"Як і все українське суспільство, ми очікуємо швидкої та принципової реакції Вищої ради правосуддя на такі рішення", - наголосив Рябошапка.