Захисники, наголосив Білецький, мають обов’язок перед людьми, які чекають Україну в Донецьку і Луганську

Як захисники, ми маємо обов'язок перед людьми, які чекають Україну в Донецьку і Луганську. Про це на офіційній церемонії 5–річчя звільнення Маріуполя сказав перший командир "Азову", народний депутат, представник об'єднаних націоналістів Андрій Білецький.

"Взимку 2015 року після жахливого обстрілу Східного мікрорайону, ми йшли вперед і створили зону безпеки, яка зробила Маріуполь мирним: без жаху обстрілів і можливого наступу. Тому що ми як захисники відчували обов’язок перед всіма вами, перед рідними людьми й перед рідним для нас вже містом. Але залишається й інший обов'язок – ті люди, які пліч-о-пліч з нами з Донецька, Луганська, Сімферополя воювали за мирний і за український Маріуполь. Люди, які чекають Україну в Донецьку і Луганську. Люди, які просто хочуть повернутись додому, у свій рідний український Донецьк. І ми теж маємо перед ними величезний обов’язок", – сказав під час офіційної церемонії 5–річчя звільнення Маріуполя перший командир "Азову", народний депутат, представник об'єднаних націоналістів Андрій Білецький.

Політик наголосив на тому, що для повернення окупованих ворогом територій українцям треба перш за все сподіватись на власні сили й розбудовувати свою державу.

Відео дня

"Не постійні сподівання на міжнародні арбітражі, не спроби домовлятись з ворогом, а плекання української сили, економіки, науки, армії, віри у власну країну. Лише це дасть нам можливість повернути борг, який ми маємо перед цими людьми. Повернути українцям український Донецьк, а тим, хто зараз опинився на вимушеній еміграції, – повернутись додому. Я вірю, що прийде день, коли це прекрасне свято – день звільнення Маріуполя – піде в минуле. Бо буде значно важливіший день – буде дата звільнення українського Донбасу", – сказав він.

Нагадаємо, що 5 років тому "Азов" під командуванням Андрія Білецького звільнив Маріуполь від проросійських найманців, повернувши Україні місто стратегічного значення.