Вадим Комаровтак і не прийшов до тями / Вадим Комаров, Facebook

Сьогодні вночі, 20 червня, помер журналіст Вадим Комаров, якого побили в центрі Черкас 4 травня.

Про це повідомив в Facebook голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Читайте такожВ Одесі зловмисники стріляли в активіста, потерпілий поранений

Відео дня

«З моменту нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми. Єдина версія замаху, а тепер вже і вбивства, яку поділяють черкаські журналісти - саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні запитання про корупцію в Черкасах, висвітлював резонансні теми», - написав Томиленко.

Він додав, що фізична агресія проти журналістів в Україні - на неприпустимо високому рівні, а системна безкарність провокує нові атаки.

«НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів і свободи слова. Продовжуємо вимагати реальної, а не декларативної, захисту прав українських журналістів», - зазначив Томіленко.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня у центрі Черкас невідомий посеред вулиці раптово напав на журналіста Вадима Комарова та завдав йому тілесних ушкоджень, після чого зник з місця події.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але згодом перекваліфікувала на «Замах на умисне вбивство».

За відомостями медиків, Комаров перебуває у лікарні у стані медичної коми, у нього глибока мозкова травма. Журналісту провели дві операції.

За інформацією депутата Черкаської міськради Олександра Радуцького, Комаров у своїх публікаціях неодноразово порушував дуже гострі теми. Одна з найбільш гучних публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії № 62. Серед інших тем публікацій журналіста – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.