/ УНІАН

Влада Києва, де 23 червня відбудеться Марш рівності, закликає киян та гостей столиці підтримати пріоритети європейського розвитку і показати, що у Києві немає місця для дискримінації.

Читайте такожДо Маршу Рівності приєднається наймасштабніша транс*колона за всю історію руху

Про це повідомили УНІАН у прес-службі КМДА. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив: "Я закликаю всіх жителів та гостей міста продемонструвати свою толерантність до всіх людей, незалежно від гендеру, сексуальної орієнтації, національності, віросповідання, кольору шкіри, фізичного стану, поглядів тощо. Адже мова йде насамперед про права людини, про право кожного з нас залишатись собою".

Відео дня

За словами Поворозника, "наша Конституція гарантує рівні права та свободи і рівність перед законом. Кожен має право на свободу думки і слова, світогляду і віросповідання, на вільне вираження своїх поглядів чи переконань. Кожному гарантується право на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації. І ми як міська влада стоїмо на сторожі цих прав і свобод, маємо бути прикладом для всіх регіонів. Відкинувши особисті політичні, релігійні, суспільні чи інші переконання, ми повинні дбати про безпеку кожного. Разом з поліцією та організаторами працюємо над тим, аби Марш рівності пройшов безпечно, адже безпечний Марш рівності – можливість показати, що Київ – справді європейська столиця".

Перший заступник голови КМДА зауважив, що в заході візьмуть участь представники дипломатичних місій, іноземні політики, представники міжнародних організацій, міжнародні спостерігачі, активісти, громадськість.

Під час заходу передбачено тимчасове обмеження руху автотранспорту та зміни маршрутів громадського транспорту.