За словами Князєва, поліція не покриває негідників / фото УНІАН

Голова Національної поліції України Сергій Князєв задовольнив рапорт начальника поліції Вінницької області Юрія Педоса про відсторонення від виконання обов’язків на час службового розслідування справи про вбивство поліцейськими активіста партії "Громадянська позиція" Олександра Комарніцького.

Про це заявив Князєв під час виїзної наради з особовим складом поліції Вінниччини, повідомляє прес-служба поліції.

Читайте такожКнязєв анонсував призначення нового начальника поліції Київщини

Відео дня

Князєв зауважив, що Педос звернувся до нього з рапортом про відсторонення на час службового розслідування.

«Я задовільню цей рапорт, і до закінчення службового розслідування його буде усунено від виконання обов’язків», – сказав глава Нацполіції.

Ще чотирьох керівників – від начальника територіального відділу поліції до безпосереднього керівника – на період службового розслідування також відсторонено від виконання обов’язків.

«Наголошую, що поліція не покриває негідників. Ми докладаємо максимальних зусиль, аби розслідування було прозоре і швидке. Негідники, які паплюжать звання поліцейського та дискредитують службу, будуть відповідати перед законом», – заявив Князєв.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня близько 23:00 у Вінниці поліцейський, перебуваючи на службі, запропонував Комарніцькому бути понятим під час проведення слідчих дій. Однак чоловік відмовився і, за даними поліції, спровокувавши конфлікт, намагався вступити з правоохоронцем у сутичку. Як наслідок, чоловік упав і отримав закриту черепно-мозкову травму. Його було госпіталізовано і весь цей час він перебував у комі. 23 червня чоловік помер.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Хмельницькому, оголосили поліцейському про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу що супроводжувались насильством). У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років. Хмельницький міськрайонний суд взяв його під цілодобовий домашній арешт.