Ілюстрація / REUTERS

Вступ України до Євросоюзу підтримують понад 56% українців, вступ до НАТО – майже 49%.

Читайте такожСпецпідрозділ ЗСУ вперше пройшов сертифікацію НАТО

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати опитування, проведеного 13-19 червня центром “Соціальний моніторинг” та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка.

Відео дня

Згідно з результатами опитування, на запитання: «Якби проходив референдум, на якому вирішувалося питання вступу України до ЄС або ж відновлення прагматичних економічних відносин з країнами СНД, як ви проголосували б?», 56,7% українців відповіли, що підтримують вступ до ЄС; за відновлення економічних відносин з Білоруссю, Росією, Казахстаном та іншими країнами СНД висловилися 19,4% опитаних, важко було відповісти - 10,4%, не брали б участь у такому референдумі - 13,5%.

Крім того, як показало опитування, якби відбувався референдум за вступ України до НАТО, то "за" висловилися б 48,9% українців, за законодавче закріплення позаблокового статусу України - 23,2%, не брали б участі у референдумі - 16%, важко відповісти - 11,8%.

Центр “Соціальний моніторинг” та Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка з 13 по 19 червня проводили опитування громадян віком від 18 років. Загалом у дослідженні взяли участь 3013 респондентів. Стандартна похибка - 1,8%.