Суд пояснив, чим керувався при ухваленні рішення / фото УНІАН

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили скасування перейменування проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича порушенням процедури під час ухвалення Київською міською радою таких рішень.

Читайте також«Реваншу не буде»: Кличко готує апеляцію щодо рішення про скасування перейменувань у столиці

Як сказано на сайті суду, ухвалено рішення у справі про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспекту на проспект Степана Бандери, розгляд якої тривав з серпня 2016 року.

Відео дня

Зокрема, суд задовольнив частково позов ГО «Єврейська правозахисна група» та ГО «Антифашистська правозахисна ліга» до Київської міської ради і визнав протиправним і скасував відповідні перейменування.

«Зазначене рішення ухвалено судом, зважаючи на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв'язку з відсутністю належного обґрунтування ухвалення даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано Київською міськрадою під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міськради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

За словами адвоката Дмитра Біловчука, суд частково задовольнив позовні вимоги директора Інституту правової політики та соціального захисту імені Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам радянські назви Московський (проспект Бандери) та генерала Ватутіна (проспект Шухевича).

Разом з тим, сказав Біловчук, мотивувальну частину рішення суд не оголосив, тому він не знає, чим керувався суд, ухвалюючи таке рішення.

Адвокат зауважив, що поки апеляційна інстанція не розгляне і не ухвалить рішення щодо даного позову, рішення Окружного адмінсуду не набере чинності.