REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій Наталія Бистра.

Вона нагадала, що із червня в Україні функціонує Міжвідомчий координаційний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території.

"На сьогоднішній день, завдяки роботі Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, до інших регіонів України було переселено 802 тис. 625 людей", - сказала Бистра і додала, що це 463 тис. 931 родина, в яких 142 тис. 291 дитина та 368 тис. 743 інвалідів та осіб похилого віку.

Відео дня

Читайте такожМешканці окупованих територій сходу України продовжують залишати свої домівки

Речник відзначила, що найбільша кількість переселенців розміщена у Харківській області - 155 тис., у Луганській - 151 тис., Донецькій - майже 104 тис., Дніпропетровській - 82 тис., Запорізькій - 60,5 тис., Київській - майже 36 тис. та у місті Київ - 39 тис. осіб.

Водночас, найменша кількість розселених - у Тернопільській та Чернівецькій областях - близько 2,5 тис. осіб, Івано-Франківській – більш як 3 тис. осіб, у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях розміщено приблизно по 3,5 тис. людей.