false

Нещодавно вченими-практиками деяких навчальних і медичних закладів Греції, а також їх колегами з французького НДІ медичних досліджень і охорони здоров'я було проведено практичний аналіз, що відбувся раніше соціологічного опитування під назвою «Євробарометр», який саме і стосувався куріння і застосування електронних сигарет.

Статистика європейських досліджень на тему вейпінга

Україна — частина Європи і замовити вейп в Україні нескладно. І поки чіткої статистики щодо кількістості вейперів в Україні немає, в Євросоюзі встигли зібрати деякі дані. Так, було проведено опитування серед 27,5 тисяч жителів Європейського Союзу, а вікова категорія починалася від 15 років. Таким чином, опитування захопило найбільшу кількість учасників серед усіх подібних, які проводилися раніше з цієї тематики. Це дозволило зробити його результати більш значущими з точки зору перспектив, користі і шкоди від переходу на вейп-продукцію.

Відео дня

Докладне опитування мало мету розкрити такі показники:

  • частоту застосування Е-сигарет;
  • відокремити повсякденне вдихання пару від експериментального процесу;
  • надати детальний аналіз використання вейп-продукції, що містить в собі нікотин;
  • задіяти в опитуванні жителів різних країн Європи, щоб визначити середні переваги.

Згідно з підсумковими даними, більше 6 000 000 європейців вже змогли відмовитися від звичного тютюнопаління. Ще 9 000 000 відзначили, що знизили норму повсякденного вжитку сигарет. Загальна чисельність європейського населення становить 508 мільйонів жителів, з яких пробували вейп більше 47 мільйонів, а 7,5 роблять це регулярно і понині.

Як впливають Е-сигарети на здоров'я пересічного європейця

За результатами досліджень і опитувань медики змогли зробити висновок: вейп-продукція позитивно впливає на здоров'я європейських жителів з двох основних причин:

  • безліч людей скоротило споживання або повністю змогло відмовитися від тютюну;
  • популярність Е-сигарет зберігається серед колишніх і нинішніх курців. Решта користуються ними вкрай рідко, тобто, продукція не провокує нову залежність.

Так, некурящі нерідко пробують на смак вейпи, проте здебільшого через звичайну зацікавленість, і лише невеликий відсоток починає робити це регулярно. Іншими словами, далеко не всі починають курити вейп постійно, тому немає причин для занепокоєння на тему того, що Е-сигарети стануть першим кроком на шляху до вживання звичайних.

Статистика, зібрана на території Європейського Союзу, призводить до наступних цікавих висновків:

  • використовують вейпи здебільшого ті, хто курить звичайний тютюн або тільки нещодавно зумів покинути цю звичку;
  • серед некурящих застосування вейп-продукції продовжує бути мало поширеним;
  • більше 30% учасників опитування зізналися, що Е-сигарети допомогли їм відмовитися від сигарет.