Законослухняного туриста з Пакистану не пустили в Україну / фото УНІАН

Прикордонники міжнародного аеропорту "Бориспіль" більше доби протримали в "мавпятнику" туриста з Пакистану, у якого при собі були всі документи, а після - депортували його геть з формулюванням "не може підтвердити мету запланованого перебування в Україні".

Читайте такожПосольство США в Україні попередило американців про грабіжників, які пропонують випити

Про "найгірший день" життя іноземця розповів Артемій Сурін на сторінці в Facebook.

Відео дня

"Злість і сором, відчуваєш зараз або як "зустрічає" іноземців Україна. Знайомтеся, це Джаф з Пакистану. Йому 42 роки, живе в столиці Ісламабаді. Інтелігентна, ерудована, освічена людина. Чудово говорить англійською і ще 3-х мовах. Джаф - веб-дизайнер, він також відкрив один з перших коворкінг в столиці Пакистану. Крім того, володіє туристичною компанією, яка робить тури для іноземців", - написав він.

31 травня цього року Джаф прилетів в аеропорт Борисполя. На прикордонному контролі, побачивши його пакистанський паспорт, офіцер сказав йому "чекати". Потім викликав старшого по рації. Його відвели в якусь тісну кімнату.

Кілька годин він просидів там. Ніхто, при цьому, нічого йому не пояснював. В кімнаті природно не було води, не кажучи вже про їжу. Через кілька годин почався допит.

"У мене було відчуття, що спілкуються зі мною як із злочинцем, - розповів Джаф. - Я показав їм оригінал запрошення, план подорожі, викуплені квитки і готелі, страховку та ін. Потім вони перерахували мої гроші. З собою у мене було 1200$, і звичайно, кредитні карти, на яких теж були кошти. Все це записувалося на камеру".

Потім вони пішли з його паспортом, залишивши сидіти в цій тісній кімнаті.

"Минуло 12 годин. Ніхто нічого не пояснював, коли я намагався, щось запитати, прикордонники або не говорили англійською, а в рідкісному випадку відповідали, що "потрібно чекати поки "nachalstvo" (начальство) вирішить", - сказав турист.

Потім громадянину Пакистану дали папір українською мовою, щоб він підписав його. На його зауваження, що він не розуміє, що там написано, можна перевести це хоча б на англійську, відповідь була: "Будеш обурюватися в Пакистані".

Протримавши більше доби в "Борисполі" в кімнаті для затриманих, а потім і в залі очікування - депортували його геть з формулюванням "не може підтвердити мету запланованного перебування в Україні".

Квиток назад в Пакистан йому природно, довелося купувати самому. У підсумку "вояж" в Україну, а точніше в "кімнату-мавпятник" Борисполя - обійшовся йому в 2 000 доларів.