Окупанти ще не відвели свої війська від мосту / фото president.gov.ua

Ремонт напівзруйнованого моста в Станиці Луганській, який пов'язує підконтрольні Україні території з ОРЛО, можливий лише після того, як окупанти відведуть війська.

Про це розповів заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, оцінюючи намір президента Володимира Зеленського відбудувати міст, передає «Обозреватель».

Читайте такожТуск про бойовиків ОРДЛО: їм складно довіряти, зокрема – щодо припинення вогню

Відео дня

"Лінія розмежування має проходити посередині моста. Але в 2019 році, прикриваючись людьми, які переходили міст, бойовики вийшли фактично на наш берег і там побудували укріплення. Навіть штурмувати ці укріплення було неможливо, бо це єдиний перехід у Луганській області. Це створювало великі труднощі, зокрема з ремонтом мосту", – зазначив заступник міністра.

"Тема ремонту моста обговорюється вже багато років. Але для того, щоб міст почати ремонтувати, треба, щоб протилежна окупаційна сторона відвела війська і демонтувала укріплення, які нагорі у них є. Якщо це станеться – тоді так. Сама по собі ідея ремонту давно обговорюється . Не знаю, хто б був проти", – додав він.

Гримчак також нагадав про ситуацію в пункті пропуску "Золоте", відкриття якого саботують бойовики "ЛНР".

"Я б згадав перехід на" Золотому ", який Україна побудувала, повністю підготувала і готова була його запустити в будь-який момент, навіть сьогодні. Наші співробітники, прикордонники і фіскали там знаходяться. Але та сторона не відкриває перехід, хоча він і є в Мінських домовленостях", – підкреслив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв побудувати міст у Станиці Луганській, де раніше відбулося відведення українських підрозділів. За даними президента, напівзруйнований міст між районами, підконтрольними Україні і терористам "ЛНР", щодня перетинає до 10 тис. осіб.