Епіфаній очолив хресну ходу Києвом з нагоди Хрещення Русі / фото: УНІАН

У Києві відбувається хресна хода Православної церкви України (ПЦУ) на чолі з її предстоятелем, митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі – України.

Як передає кореспондент УНІАН, урочиста церковна хода з великим хрестом від храму святої Софії Київської вирушила в бік Михайлівського золотоверхого монастиря та пройде вулицею Трьохсвятительською до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

Читайте такожУ Софії Київській пройшла літургія з нагоди хрещення Русі - України

Відео дня

Священнослужителі під час хресної ходи з почестями несли частинку древа Хреста Господнього, на якому було розіп’ято Господа Ісуса Христа та мощі святого апостола Андрія Первозваного, який за церковним переказом проповідував на просторах України. Ці святині були напередодні доставлені в Україну від материнської церкви – Константинопольського патріархату.

Після завершення ходи біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру розпочалась молитва за Україну.

***День Хрещення Київської Русі — України — державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня — у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Хрещення Русі — масове хрещення 988 року жителів Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром Святославичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі