Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітали особовий склад і ветеранів Повітряних сил ЗСУ з професійним святом.

Читайте такожУкраїнська морська авіація завершила військові навчання над Чорним морем (фото)

«Це свято мужніх людей, які вдень і вночі боронять повітряний простір Вітчизни, в складних умовах здійснюють бойові й навчальні вильоти, майстерно та оперативно перекидають повітрям на далекі відстані військовослужбовців, озброєння і техніку», - йдеться у вітанні глави держави, текст якого розміщено на його офіційному сайті.

Відео дня

Зеленський подякував усьому особовому складу Повітряних сил за наполегливу, самовіддану службу, мужність та рішучість, виявлену під час виконання покладених завдань.

Президент переконаний, що завдяки високій професійній майстерності та відповідальності військовослужбовців цього потужного виду Збройних сил небо над Україною завжди буде мирним, а наш народ - надійно захищеним.

Своєю черго, прем’єр-міністр нагадав, що нещодавно українські військові пілоти вибороли перемогу на одному з найбільших світових авіашоу “Riat-2019” у Великобританії.

«Для всієї держави підвищення бойового потенціалу та військово-технічного рівня військової авіації та протиповітряної оборони є ключовим завданням, оскільки від цього залежить зміцнення обороноздатності та надійний захист повітряного простору України. Професійні та ефективні Повітряні Сили здатні перешкоджати намірам агресора щодо здійснення широкомасштабних наступальних операцій», - наголосив Гройсман.

Він висловив щиру подяку всім військовослужбовцям і цивільному персоналу Повітряних сил за гідну службу, відданість обов’язку та професійне виконання визначених завдань.

Керівники держави побажали всім професійного зростання, міцного здоров’я, добробуту, а головне - мирного неба над Україною.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський також привітав воїнів.

Вітання оприлюднене на сторінці Операції Об’єднаних сил у Facebook.

“Шановні воїни, ветерани та всі, хто пов'язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України від щирого серця вітаємо вас з професійним святом! Цей день є символом непорушного зв'язку багатьох поколінь мужніх людей, які належать до еліти Збройних Сил України. Ви є втіленням честі, доблесті та вірності, а своїми подвигами здобули велику шану Українського народу, гарантуючи безпеку і непорушність повітряних кордонів нашої Вітчизни”, - ідеться у привітанні.

День Повітряних Сил ЗСУ відзначається згідно з Указом Президента від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня.