Суд в РФ продовжив арешт шістьох фігурантів другої сімферопольської групи у "справі Хізб ут-Тахрір" / фото facebook.com/crimeansolidarity

Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону продовжив арешт шістьох фігурантів другої сімферопольської групи у «справі Хізб ут-Тахрір» до 15 листопада.

Про це повідомляє громадське об'єднання "Кримська солідарність" у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні, 12 серпня 2019 року, відбулося судове засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» (друга Сімферопольська група) стосовно Османа Аріфмеметова, Владлена Абдулкадирова, Сервета Газієва, Рустема Шейхалієва, Фархода Базарова, Біляла Аділова", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, клопотання слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою розглядав Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону.

"Суд постановив задовольнити клопотання слідства, і залишити підсудних під вартою до 15 листопада 2019 року", - заявили правозахисники.

Читайте такожНе бути байдужим. Хто і як допомагає дітям кримських політв'язнів

Як повідомляв УНІАН, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. У результаті було затримано і звинувачено у тероризмі чотирьох бахчисарайців: Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Руслана Абільтарова і Енвера Мамутова. Їх звинуватили в участі у діяльності організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною.

24 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів бахчисарайської справи «Хізб ут-Тахрір»: Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням волі на 1 рік 6 місяців, Абільтарова, Меметова і Абсеітова - до 9 років колонії суворого режиму з обмеженням волі на 1 рік. Жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на «політично вмотивований характер» кримінальної справи.

11 липня Верховний суд РФ скоротив терміни ув'язнення на три місяці.