Суд розглядає справу Зайцевої-Дронова / фото УНІАН

Харківський апеляційний суд розглядає скарги на вирок Київського районного суду Харкова, яким учасників ДТП з шістьма загиблими на вулиці Сумській у жовтні 2017 року Олену Зайцеву та Геннадія Дронова засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН. Захисник Дронова Сергій Перепелиця у своїй промові заявив про чисельні процесуальні порушення у справі. Зокрема, він наголосив на зміні прокурором у суді першої інстанції обвинувачення в частині інкримінованих Дронову порушень правил дорожнього руху.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: у справі Зайцевої намітився несподіваний поворот (фото)

Відео дня

Також адвокат заявив про відмову суду першої інстанції допитати судових експертів, які, зокрема, встановили швидкість автомобіля Зайцевої. Адвокат просить долучити до матеріалів справи відповідь спеціаліста, яка надійшла до представника потерпілих про те, чи знаходилися Зайцева у стані наркотичного сп’яніння. Перепелиця просить про закриття кримінальної справи щодо Дронова.

Захисник Зайцевої Юлія Плетньова просить змінити для неї вирок суду першої інстанції, пом'якшивши його до 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового строку та позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на два роки. Також Плетньова попросила суд встановити відшкодування за цивільними позовами для Зайцевої на рівні 30% від загального обсягу, для Дронова - 70%.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду.