Групу з п'яти бурштинокопачів викрили ще у травні 2019 року, однак підозру оголосили в серпні / Фото: facebook.com/sapellina

12 і 13 серпня Генпрокуратура повідомила про підозру п’ятьом мешканцям Олевського району Житомирщини у незаконному видобуванні бурштину на території місцевого лісництва.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНа Рівненщині поліцейський, якого звинуватили у "кришуванні" бурштинокопачів, заявив, що насправді бореться з ними (відео)

Відео дня

Як встановили правоохоронці, організував злочинну групу мешканець Олевська. Він забезпечував підозрюваних мотопомпами, транспортом і знаряддям.

До складу угрупування також ввійшли мешканці Олевського району та Житомира – віком від 21 до 60 років.

Викрили бурштинокопачів ще у травні 2019 року.

Як повідомляв УНІАН,12 серпня президент України Володимир Зеленський на нараді в Олевську різко розкритикував роботу силовиків у боротьбі з незаконним видобутком бурштину. Так, зокрема, він закликав керівників ГУНП і СБУ в Житомирській області написати заяви на звільнення через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину в регіоні. Тоді ж президент України Володимир Зеленський доручив змінити голів управлінь СБУ в Рівненській, Волинській та Житомирській областях та голів 9 районних відділів поліції у цих регіонах.