Мер хоче добудувати Подільсько-Воскресенський міст / kiev.klichko.org

Київський міський голова Віталій Кличко буде балотуватися знову на цю посаду.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами мера, він хоче довести до пуття плани, які реалізуються, і тільки це буде найбільшою причиною балотуватися в мери Києва.

Відео дня

Читайте такожЧергове "фіаско" пішохідного мосту Кличка: у панорамному склі завелися мухи (відео)

"Я хочу побудувати в Гідропарку український Діснейленд, і вже напрацьовано багато речей, і вже є - не хочу багато говорити - напрацювання, для того, щоб стартувати з цим проектом. Я хочу побудувати меморіал Бабин Яр, над яким почали працювати ще три роки тому, і це дуже важливий не тільки київський, не тільки український, – це світовий проект", - сказав Кличко.

Також мер додав, що він хоче добудувати Подільсько-Воскресенський міст, який він обіцяв жителям Троєщини, і до кінця наступного року вже планується відкрити це автосполучення.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнку лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року. "Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

14 серпня прес-секретар прем’єр-міністра Василь Рябчук заявив, що чинний склад Кабінету міністрів не буде розглядати питання погодження звільнення Кличка з посади голови КМДА. Згодом в Офісі президента заявили, що це питання розглядатиме новий уряд.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА. Він підготував звернення до Конституційного суду щодо сумісництва посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації.