Міністерство оборони буде цивільним / фото Міністерство оборони України

Новопризначений міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що очолюване ним відомство буде цивільним та ніколи не буде конкурувати з Генеральним штабом Збройних сил України.

Про це він заявив під час його представлення на посаді президентом. Захід транслювався Офісом глави держави у Facebook.

«Ми намагаємося запроваджувати стандарти цивільного контролю над Збройними силами в повній сумісності зі стандартами НАТО, тому ми себе не позиціонуємо як військових експертів, як військових. Ми - цивільні люди, тобто міністерство буде цивільним, тобто таким, яким воно і має бути, згідно зі стратегією держави», - заявив він.

Відео дня

Загороднюк відзначив, що міністерство буде співпрацювати з військовими з усіх ланок. «Ми будемо створювати робочі групи, щоб випрацьовувати конкретні, технічні менеджерські рішення для вирішення тих чи інших питань. Питань - величезна кількість. Ви всі знаєте про це. Питань більше, ніж відповідей, і нам треба працювати тут дуже серйозно і дуже довго», - додав він.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи залишать строкову службу в армії

Міністр зауважив, що не буде розповідати військовим, «як вам треба воювати», тому що він є цивільною людиною. «Міноборони ніколи не буде конкурувати з військовими, з Генеральним штабом, але як політичні представники Верховного головнокомандуючого, правлячої партії, ми можемо сказати, що ми будемо дуже серйозно дивитися на те, як виконуються плани, яким чином виконуються рішення, домовленості, накази», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада України підтримала кандидатуру Андрія Загороднюка на посаду міністра оборони.

Загороднюк – екс-керівник проектного офісу реформ Міноборони, навчався у Київському національному університеті ім. Шевченка, Університеті Ворика та Оксфордському університеті. Має більш як 16 років досвіду роботи на керівних посадах у гірничо-видобувній і виробничій галузях. З 2014 року - громадський активіст, волонтер Збройних сил України.

На початку липня президент Володимир Зеленський призначив Загороднюка своїм позаштатним радником.