фото Думская

Біля Київського районного суду Одеси активісти вимагають заарештувати затриманого за спробу вбивства своєї дружини уродженця Іраку, громадянина України Фейсала Хазаля Гелана.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні Софія Гелан - дочка постраждалої Тетяни Бурчанової й підозрюваного - з активістами, які підтримують її, вийшла на акцію протесту до будівлі суду.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області уродженець Іраку жорстоко порізав ножем свою дружину та спробував втекти за кордон

Передбачається, що сьогодні в цьому суді обиратиметься запобіжний захід підозрюваному Гелану, який завдав своїй 43-річній дружині тяжкі ножові поранення.

Учасники акції - молоді люди - прийшли до будівлі суду з плакатами: «Бити не можна помилувати», «Кожні 40 хвилин від насильства помирає одна жінка», «Ні насильству», «Б'є, значить сяде», «Справедливий суд», «Дім - іноді найнебезпечніше місце».

Дочка потерпілої й підозрюваного тримає плакат: «Я хочу, щоб він сів».

Дівчина повідомила журналістам, що її мати перебуває в реанімації в критичному стані. В результаті дев'яти ножових поранень вона втратила багато крові, у неї ушкоджені шлунок, легеня, печінка, кишечник, порізана шия.

Медики від прогнозів утримуються, зазначаючи, що перші чотири дні після поранення - показові.

«Невідомо, чи виживе вона. У неї проблема зі згортанням крові, тому постійно потрібна донорська кров», - сказала Гелан.

За її словами, протягом майже 20-річного шлюбу батько бив і принижував матір, не давав розлучення, шантажуючи, в тому числі «фінансовими проблемами».

Нещодавно жінка все-таки вирішила розлучитися і, щоб убезпечити себе, переїхала до сестри, де чоловік її розшукав і підстеріг.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області при спробі перетнути державний кордон затримано уродженця Іраку, громадянина України Фейсала Хазаля Гелана, який 11 вересня завдав своїй дружині Тетяні Бурчановій тяжкі ножові поранення, після чого намагався покинути Україну.

Він накинувся на дружину в ліфті будинку, де вона тимчасово проживала у родички, і завдав 9 ножових поранень.

За даним фактом проводиться досудове розслідування по ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Родичі побоюються, що чоловік, який не раз відмовлявся дати розлучення дружині, спробує «відкупитися і вийти на свободу».