Експерт виступив за загальний армійський призов і обов'язок громадян володіти вогнепальною зброєю

Загальний армійський призов і обов'язок громадян володіти вогнепальною зброєю - життєво необхідні для безпеки країни.

Таку думку озвучив в інтерв'ю виданню «Апостроф» директор консалтингової компанії Karyzhsky Communications.

«Будь-який відомий сценарій глобального потепління передбачає, що скорочення родючих земель на планеті є неминучим процесом, а одним з найцінніших ресурсів для країн стане земля, здатна приносити урожай. Незважаючи на стереотип про те, що бути аграрною країною в XXI столітті ганебно, завтра можливість самостійно забезпечувати продовольчу безпеку своїм громадянам і можливість захистити цю можливість буде питанням національної безпеки», - пояснює Максим Карижський.

Відео дня

Також експерт вважає, що єдиним способом зберегти цілісність України є створення армії, в якій кожен громадян України буде підготовленим солдатом. «Кожен дорослий українець зобов'язаний володіти власною зброєю, а також вміти поводитися з основними вогневими засобами, знати тактику ведення бою», - сказано в інтерв'ю.

«Професійна армія була придумана в концепції війни на чужій території, а не на своїй. Першому удару потужного противника здатна протистояти лише країна з високим рівнем мобілізації та навченості військовій справі», - говорить Карижський в інтерв'ю «Як Зеленському планувати третій президентський термін».

Нагадуємо, що у Верховній Раді 4 вересня був зареєстрований законопроект «Про зброю», що передбачає створення єдиного реєстру зброї.

Раніше партія «Слуга Народу» заявила, що повного переходу на контрактну армію не буде. Передбачається, що форма комплектування армії залишиться змішаною.