Прокуратура АР Крим знайшла безперечні докази причетності Малишева до "виборів" і "референдуму" на анексованому півострові / фото УНІАН

Прокуратура Автономної Республіки Крим направила до суду обвинувальний акт стосовно Михайла Малишева, який очолює незаконно створену на території півострова "виборчу комісію".

Як йдеться в повідомленні прокуратури АРК у Facebook, стосовно Малишева проводилось спеціальне досудове розслідування.

Читайте такожЦе ніяк не вплине на вибори: голова "виборчкому" окупованого Криму відреагував на свій розшук

Відео дня

Організатора незаконного референдуму у Криму у 2014 році та "виборів" у 2019 році обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади).

У прокуратурі наголосили, що під час розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що з березня 2014 і до цього часу обвинувачений у справі надає допомогу в забезпеченні режиму окупації Криму.

"Як приклад, 16 березня 2014 року голова "Избирательной комиссии Республики Крым" забезпечував проведення незаконного "загальнокримського референдуму", яким вище керівництво Російської Федерації намагається легітимізувати захоплення українського півострова. А 8 вересня 2019 року брав участь в організації та проведенні так званих виборів до окупаційного "Государственного совета Республики Крым" та местных советов", - повідомили у відомстві.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомляв УНІАН, 9 вересня прокуратура АРК повідомила про підозру особам, які брали участь в організації й проведенні "референдуму" та "виборів" на території тимчасово окупованого півострова.

У прокуратурі зазначили, що проведення незаконних виборів забезпечувала, в тому числі, й громадянка України, яка у березні 2014 року увійшла до складу незаконно утвореного "виборчкому" Криму, де брала участь у підготовці та проведенні незаконного "референдуму".