Детективи розслідують можливе зловживання під час господарських операцій / tec.dp.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро обшукують "Криворізьку теплоцентраль" та ряд комерційних компаній у рамках розслідування справи про зловживання службових осіб під час здійснення господарських операцій.

Про це прес-служба НАБУ повідомляє у Facebook.

Читайте такожДБР "накрило" правоохоронців, які зливали телефонні розмови – Варченко

Відео дня

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки в приміщеннях низки комерційних компаній та АТ "Криворізька теплоцентраль" (100% належить державі). Слідча дія санкціонована і здійснюється під час розслідування фактів зловживань службових осіб держпідприємства при здійсненні господарських операцій "Криворізькою теплоцентраллю" на загальну суму понад 80 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ проводять з січня 2019 року. Попередня правова кваліфікація дій — за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Відповідні дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У відомстві наголосили, що наразі це вся інформація, яку можна повідомляти, адже необхідно зберегти таємницю слідства.

Як повідомляв УНІАН, у Кривому Розі Дніпропетровської області посадовців міської ради підозрюють у привласненні понад 1 млн грн під час підготовки до святкування дня міста.