Адвокат сподівається, що Белька візьмуть на поруки / УНІАН

Адвокат колишнього військового Олексія Белька, який погрожував підірвати столичний міст Метро, подаватиме апеляцію на рішення суду про запобіжний захід його підзахисному.

Як передає кореспондент УНІАН, про це адвокат Сергій Поліщук заявив після оголошення Дніпровським районним судом рішення з обрання запобіжного заходу Бельку у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави у 288 тис. грн.

Читайте також"Мінера" мосту Метро готовий прийняти військовий госпіталь – депутат

Відео дня

Захисник зазначив, що на даний час невідомо, чи буде вноситись застава за Белька і хто її внесе. Однак наголосив, що рішенням суду він не задоволений, оскільки сподівався на те, що його клієнта візьмуть на поруки, а тому подаватиме апеляцію на це рішення.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня близько 17.00 стало відомо, що в Києві на мосту Метро через Дніпро чоловік погрожує зброєю і висловлює намір підірвати міст. Рух транспорту по мосту було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. При затриманні чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі. Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий розповів поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.