Хлопчик значно відстає в розвитку / Flickr/Reuben Photography

Суд ухвалив стягнути з одеської лікарні 500 тис. грн на користь матері новонародженої дитини, яка з вини лікарів стала інвалідом.

Як сьогодні повідомили УНІАН у прес-службі Київського районного суду Одеси, 4 вересня Верховний суд залишив в силі рішення цього райсуду, яким стягнуто 500 тис. грн моральної шкоди на користь матері дитини.

Читайте такожУ Росії соцпрацівниця зарізала двох інвалідів

Відео дня

Як зазначається, жінка звернулася до суду в інтересах свого малолітнього сина з позовом до одного зі структурних підрозділів Одеської обласної клінічної лікарні.

Мати дитини стверджувала, що через те, що її синові відразу після народження не були зроблені необхідні тестування і не встановлено правильний діагноз, він значно відстає в розвитку. Зокрема, не розмовляє, і у нього відсутні деякі навички самообслуговування.

«Жінка посилалася на те, що, якби лікарі вчасно поставили діагноз її сину, його стан здоров'я був би значно кращим, а натомість він став інвалідом, і до кінця свого життя потребуватиме сторонньої допомоги», - повідомили в прес-службі.

Судом встановлено, що відповідач є відповідальною організацією за проведення своєчасного скринінг-обстеження, однак своєю бездіяльністю співробітники цього структурного підрозділу створили загрозу життю і здоров'ю дитини.

Читайте такожВ Одесі влада виділила по 50 тисяч гривень родинам загиблих під час пожежі в готелі "Токіо Стар"

Зокрема, скринінг не провели через недостатню кількість тест-наборів, а після їх отримання відповідне обстеження все одно не здійснили, і жодних рекомендацій з альтернативної діагностики генетичних захворювань матері не надавали.

«Тобто, матері дитини взагалі не повідомили, що даний тест її дитині не провели. Це призвело до того, що було втрачено час на встановлення діагнозу дитині», - повідомили в суді.

Як зазначається, Апеляційний суд Одеської області змінив рішення Київського райсуду, зменшивши розмір моральної шкоди до 50 тис. грн, але 4 вересня Верховний суд скасував рішення апеляційної інстанції і залишив у силі рішення райсуду.