Зайцевій та Дронову дали по 10 років в'язниці / "Медіапорт"

Добровільно відшкодування шкоди за вироком суду ані Геннадій Дронов, ані Олена Зайцева (обидва фігуранти смертельної ДТП  у Харкові, в якій загинули шестеро людей) потерпілим не провели.

Читайте такожУ справі Зайцевої-Дронова розгорається новий скандал (документ)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

Відео дня

"Виконавчі листи нами отримано, направлено на виконання. У відношенні Дронова виконавче провадження вже відкрите, по виконавчому провадженню Зайцевої ще інформації немає", - зазначила вона.

Адвокат написала, що із заявами про виплати страхового відшкодування потерпілі звернулися як до страхової компанії Дронова, так і до страхової компанії Зайцевої, проте станом на сьогодні ані виплат, ані рішення щодо розгляду заяв про виплати немає. 

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду.

Сьогодні Харківський апеляційний суд розглядав скарги на вирок Київського райсуду стосовно вироків Зайцевій та Дронову.

Зокрема, адвокат Зайцевої Юлія Плетньова просила суд пом’якшити підзахисній покарання до п’яти років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком, тривалість якого має визначити суд.