22 жовтня правоохоронці затримали Бровченка в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" / прес-служба СБУ

Шевченківський районний суд міста Києва обрав підозрюваному в державній зраді колишньому заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрію Бровченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці із визначенням розміру застави у розмірі 3 400 170 гривень.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що 23 жовтня слідчим суддею Шевченківського районного суду м.Києва розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно Юрія Бровченка, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 КК України.

Відео дня

«За результатами розгляду клопотання судом постановлено ухвалу про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на два місяці із визначенням розміру застави у вигляді 1770 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 3 400 170 (три мільйони чотириста тисяч сто сімдесят) гривень», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожАпеляційний суд збільшив суму застави для Микитася у 14,5 разів

Також вказується, що, у разі внесення застави, покласти на Бровченка такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду, а в разі неможливості з’явитися через поважні причини, завчасно повідомляти про це посадову особу або орган, що здійснив виклик; не відлучатися із населеного пункту, за місцем реєстрації, проживання чи перебування без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

Крім того Бровченко має здати на зберігання старшому слідчому в ОВС 4 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Підозрюваному, у разі внесення застави, забороняється спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні. Він зобов’язується носити електронний засіб контролю.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня Служба безпеки України в аеропорту «Бориспіль» затримала колишнього заступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді через завдання масштабної шкоди обороноздатності держави.