Масштабні рейди планується провести цими вихідними / фото УНІАН

У Тернополі муніципальна поліція почала використовувати квадрокоптер для виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які спалюють сухе листя.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Тернопільської міської ради, під час пробного рейду вже було зафіксовано правопорушення і складено перший протокол.

Масштабні рейди планується провести цими вихідними.

Відео дня

«За допомогою квадрокоптера ми можемо перевірити, чи є на обраній території факти спалювання сухого листя та іншої рослинності, чи їх немає. Обравши декілька локацій, ми тепер маємо змогу одночасно виявити велику кількість адміністративних правопорушень, зафіксувати їх, після чого вже притягуватимемо винних до відповідальності», – зазначив начальник управління муніципальної інспекції Ігор Максимів.

В управлінні муніципальної інспекції принагідно нагадали, що спалювання сухої рослинності не лише є шкідливим та небезпечним, а й забороняється законодавством України, за вказане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 170 до 340 грн, для посадових осіб – від 850 до 1190 грн.