Чиновник незаконно передав три ділянки, коли був членом земельної комісії / прес-служба СБУ

Служба безпеки України викрила заступника голови Ужгородської міської ради на відчуженні з подальшим перепродажем трьох земельних ділянок загальною площею 0,3 га, які були призначені під житлову забудову.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожПід час останнього обміну Росії передали чотирьох українців-зрадників – СБУ

Відео дня

Співробітники спецслужби встановили, що у 2014 році, будучи членом земельної комісії міськради, посадовець оформив на підставних осіб три земельні ділянки загальною площею 0,3 га.

«Пізніше землю було протиправно передано у розпорядження його дружині, яка влітку цього року продала її своєму знайомому за 1 млн 200 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, у приміщенні Ужгородської міської ради та за місцями роботи і проживання фігуранта провадження проведені обшуки.

Вирішується питання про оголошення заступнику голови міськради підозри у вчиненні злочину.

За відомостями СБУ, викриття зловживань посадовця проводилось спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Львові під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України провели слідчі дії у приміщенні Ужгородської міської ради, які стосувалися виділення земельних ділянок у 2014 році.