REUTERS

Станом на 11.00 у списках на повернення в Україну з Непалу перебувають 74 громадянина України та більше 10 іноземців.

Як повідомили УНІАН у Департаменті політики і комунікацій МЗС України, від оперативної групи Департаменту консульської служби МЗС України, які працюють у Катманду, отримано інформацію про постраждалого в результаті землетрусу громадянина України, який має перелом ноги. 

Постраждалого з альпіністського табору на Евересті гелікоптером було доставлено до Катманду і розміщено у місцевій лікарні. Після необхідного медичного обстеження буде визначено час та шляхи його повернення в Україну.

Відео дня

Читайте такожВлада Непалу дозволила посадку Іл-76, який забере українців

Як повідомляв УНІАН, За останніми даними, кількість жертв землетрусу в Непалі становить понад 7 тис. осіб, постраждалих – більш як 14,3 тис.

За даними МЗС, загальна кількість громадян України, які на момент землетрусу могли перебувати в Непалі, становить 210 осіб. До списку осіб, які бажають евакуюватися, внесено близько 100 українців.

30 квітня для евакуації українців вилетів літак Іл-76 Міноборони. Він зробив тимчасову посадку в Делі, де з’ясувалося, що літак потребує ремонту. Деталі для ремонту передавали з України.

За повідомленням Hromadske.tv, сьогодні, 5 травня, українському літаку надали дозвіл на посадку в Катманду.